Artikel

Daniel älskar att lösa Kodamera-kundernas utmaningar

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin11 mars 2021

Med nyfikenheten som signum har Daniel Vaziri hunnit pröva på flera olika roller inom Göteborgs digitala byråsfär. På Kodamera är han en brygga mellan kunden och teamen, samt en problemlösare av rang. – Eftersom jag är lite av en “jack of all trades” så får jag många olika typer av utmaningar kastade på mig, konstaterar Daniel, vars visitkort innehåller titeln “projektledare och UX-designer”.

Profilbild på kollegan Daniel Vaziri

Till sommaren fyller Daniel Vaziri 31 år, men som den rastlösa själ han är så har han redan hunnit med mycket. Han älskar att ha många bollar i luften, inte bara på ett jobbmässigt plan. Samtidigt som han precis blivit pappa så renoverar han ett hus från 1917, kör motorcykel, spelar tv-spel och utövar frisbeegolf när vädret tillåter.

Skiljelinjen mellan fritid och arbete är också bitvis suddig. Daniel är nämligen en sådan person som hämtar inspiration från kreativa miljöer — inte för att han måste, utan för att han vill.
– Jag har alltid haft en nyfikenhet och tyckt att det varit kul att lära mig nya saker. Jag konsumerar väldigt mycket innehåll, fram till den grad att jag förstått vad något handlar om, sedan vill jag gå vidare till nästa grej. Jag ser mig inte själv som en specialist, även om många skulle säga att jag är just det inom det digitala. Jag kollar ju väldigt mycket på experterna inom mina nischer och ser att jag har mycket kvar där att lära, säger han.

World of Warcraft-nörd

Daniel Vaziri växte upp i Göteborg och var, med sina egna ord, “en riktig World of Warcraft-nörd” som tonåring. Tanken på att jobba med IT fanns tidigt, men realiserades först 2013 efter att han först arbetat på lager och sedan som säljare. Daniel hoppade då på den treåriga utbildningen till webbredaktör vid Högskolan i Borås.
–  Det var en utbildning i olika webbsystem och informationsarkitektur som tilltalade mina intressen kring kommunikation, användbarhet, design och teknik. Jag gillar att ha fingrarna i alla de syltburkarna, säger han och skrattar.

Det breda kontaktnätet ledde Daniel, mitt under studierna, till en studentdriven kommunikationsbyrå på Handelshögskolan i Göteborg, där han först jobbade tio timmar i veckan och efter sin examen blev vd men sedermera även styrelseledamot.

Entreprenörsandan som väcktes till liv fick honom att starta ett eget konsultföretag med en tidigare kollega, och sedan ytterligare ett annat med ännu mer fokus på digitala designprocesser. Var han satt då? Ja, framförallt på en hyrd plats i Kodameras lokaler – så du kan ju tänka dig varför Daniel blev kvar där när han senare sökte nya jaktmarker!

Blev kvar hos Kodamera

Han hade nämligen sett att gräset var grönast på Första Långgatan 16.
– Det som sticker ut med Kodamera är att det är medarbetardrivet på en helt annan nivå. Som frilansande konsult besökte jag en massa byråer som pratade om individen som det viktigaste, men jag upplevde att Kodamera var de enda som lyckats bygga en organisation kring det där ägarna snarare står underst i pyramiden och lyfter upp alla så att de ska få så bra förutsättningar som möjligt att lyckas och växa.

Det var i maj 2019 som Daniel Vaziri blev en i Kodamera-gänget. Hans roll går bland annat ut på att samla in behov och önskemål från verksamheterna och användarna – inte minst i form av workshops – i designprocessen, och rent konkret ta fram en specifikation på vad som ska byggas. Han leder på så sätt projekten framåt med stadig hand.

Namn: Daniel Vaziri
Ålder: 30
Bor: Floda
Familj: Fru och dotter
Favorittjänst:  “Anteckningar, som är en Apple Native-app. När mina tankar springer eller jag behöver samla research för ett nytt hobbyprojekt så börjar jag alltid med att samla mina idéer här. Det finns så mycket mer funktionalitet än vad man ser vid första anblicken, och sömlösheten mellan flera enheter är grym!”
Aktuell som: Projektledare och UX-designer på Kodamera

Hur trivs du i den rollen?

– Jag känner att den har utvecklats väldigt mycket sedan jag började här. På mitt anställningsavtal står det att jag är “digital strateg” och det är en titel som kan betyda väldigt många saker, men jag känner att jag fyllt den rollen med ett par olika komponenter som blivit väldigt tydliga under tidens gång, och som känns givande och meningsfulla, säger Daniel och fortsätter:
– Jag jobbar med områden som intresserar mig och där jag lär mig mycket, som UX, dataspårning, SEO och intern verksamhetsutveckling, samtidigt som jag trivs väldigt bra med Kodamera som arbetsplats. Den bilden jag hade på förhand stämde väldigt bra. Vi har en fin gemenskap och jag känner mig uppskattad.

“Lär mig väldigt mycket”

Kollegorna är också ett plus i en annan bemärkelse:
– När jag drev eget så var vi väldigt få personer och jag var den ende som kunde något om det som jag sysslade med. Nu på Kodamera är det fler personer som kan mer än mig på vissa områden, och det gör att jag lär mig väldigt mycket. Det finns en kompetensdelning som är väldigt givande, och som gör att det alltid finns ett steg till att klättra på kunskapsstegen.

Daniel Vaziri är en person som lever i nuet, men i hans yrkesroll ingår även att hålla blicken fäst vid horisonten för att upptäcka trender och framtida behov på den digitala marknaden. 
– Jag tycker att Kodameras styrka alltid har varit att bygga flexibla och kundanpassade lösningar, och det ska vi givetvis fortsätta att göra. Sedan hade det varit roligt att titta ännu mer på tjänster och produkter som e-handelslösningar och system framöver. Men då gäller det också att hänga med i teknikens tempo och ständigt ta sig framåt i den digitala djungeln. Allt går i väldigt snabb takt, säger Daniel.
 

Vill du dra nytta av Daniels expertis?

Hör av dig till oss så sätter vi den digitala bollen i rullning!

Daniel Vaziri

Daniel Vaziri

Projektledare / UX-designer

daniel@kodamera.se0707-68 52 68

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?